Polední menu
Čtvrtek 21. 2. 2019
Celerová polévka s hruškou
Brokolicový krém
***
1) Španělský ptáček, jasmínová rýže
2) Krůtí stehno, houbové ragú, vařený brambor s pažitkou
3) Treska, těstovinový salát s koprem a zakysanou smetanou
***
Tvarohový koláček
Cena menu 129 Kč
Přejeme Vám dobrou chuť!
Týdenní menu ke stažení zde
Ignác 12° - světlý ležák
Zikmund 13°- polotmavé
Kamenické Šenkovní 10° - světlé
Berliner 10°"kyseláč" - světlý speciál
Jiskra 10°- Jihlavský Svrchně Kvašený Radniční Ale
Prijor 11°- tmavý speciál
Pro pravidelné zasílání týdenního menu, zde vyplňte svůj e-mail
Tel.: +420 774 570 365
Pro všechny milovníky jihlavské historie jsme připravili cyklus 4 netradičních tematických večerů. Multižánrové večery budou v duchu dobové atmosféry, divadla, hudby, besed a diskuzí.
Volné pokračování cyklu multižánrových večerů naváže především na již uvedenou pověst o hrnčířovi. Společně se vrátíme do dávných dob pokusem o ukázku, jak se mohla keramika ve středověku vyrábět - v místě kde se datuje nejstarší Jihlava, tedy na louce u kostelíku sv. Jána. Tady postavíme a zprovozníme středověky milíř, který bude hořet po podstatnou část doby trvání Havíření 2013 a o nedělní pouti z něj budou k mání ještě teplé výrobky.
Program večera však začne u kostelíka sv. Jána v sobotu 22. 6. ve 22:00 hod. přednáškou Dr. Zdenka Jaroše na téma Počátky dolování na Jihlavsku a bude pokračovat besedou u milíře na toto téma s občerstvením a volnou zábavou.
Neztraťte nit s Historickou živou Jihlavou - krásná pokračování čekají!
Projekt "Historická živá Jihlava" je plně podporován finančními prostředky z rozpočtu statutárního města Jihlava.