Výdejové okénko / 774 570 365
Po - Pá 10:30 - 14:00 hod
**
Rozvoz / 20 Kč / 771 168 811
Po - Pá 11:00 - 13:00 hod
*****
Menu I / 145 Kč
Polévka
Čočková polévka s drcenými rajčaty
Hlavní chod
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, kysané zelí, cibulka na sádle (1,3,7,12)
*
Menu II / 135 Kč
Polévka
Čočková polévka s drcenými rajčaty
Hlavní chod
Koprová omáčka, vařené vejce, brambory (1,3,7,12)
*
Menu III / 145Kč
Polévka
Čočková polévka s drcenými rajčaty
Hlavní chod
Krůtí prso sous-vide s tymiánem, restovaná karotka, rýže, silná šťáva
**
SPECIÁLNÍ TÝDENNÍ NABÍDKA
Kuřecí stripsy na trhaných listech salátu s jogurtovým dressingem (1,3,7) / 149 Kč
*
Dezert / 45 Kč
Přílohový čerstvý zeleninový salát / 39 Kč
*****
Radniční pivo s SEBOU / ROZVOZ
☎️ 771 168 811 / 20 Kč
***
BERNARD FREE / BERNARD Švestka - nealko pivo 0,5l sklo
***
* v hodnotě 500 Kč / 1000 Kč na nákup piva, vína, jídla, konzumaci
* degustační menu
* romantická večeře
* pivovarská večeře
Pro pravidelné zasílání týdenního menu, zde vyplňte svůj e-mail
Tel.: +420 774 570 365
Přijďte ochutnat recepty čtenářů Jihlavských listů a nejlepší podpořte svým hlasem
V průběhu měsíců srpen a září čtenáři zasílali své dovolenkové recepty do redakce Jihlavských listů. Sešlo se jich zde několik desítek. Z nich šéfkuchař Radniční restaurace Jihlava Libor Homolka vybral šest nejlepších, které můžete v týdnu od 17. - 21. října přijít ochutnat do Radniční restaurace. Recepty jsou zařazeny do nabídky poledního menu.
Recepty včetně rozpisu, postupu přípravy a jejich autora naleznete umístěné na www.jihlavske-listy.cz nebo na facebooku Radniční restaurace a pivovaru Jihlava. Zde od 17. října do 4. listopadu můžete hlasovat a podpořit tak svého favorita. Autoři vybraných receptů získávají možnost prohlédnout si jihlavský Radniční pivovar a ochutnat v něm i zde vařené pivo. Navíc získávají drobné ceny od Radničního pivovaru. Jsou to pan Čech z Rantířova, Dana Nikodýmová, Zdenka Nosková a Lada Krejčová z Třeště. Všem výhercům gratulujeme a ostatním děkujeme za jejich recepty!
O celkovém vítězi máte možnost rozhodnout i Vy. Výherce odměníme poukazem na konzumaci v hodnotě 500 Kč do Radniční restaurace a pivnice a navíc získá dárkové balení piva z Radničního pivovaru.
Neváhejte a hlasujte, každý hlas se počítá!
PONDĚLÍ 17.10.
Zapečená treska s uzeným lososem a vařenými brambory - recept zaslala Lada Krejčová z Třeště
Na 4 porce potřebujeme:
4 filety tresky
3 rajčata
2 cibule
3 papriky
4 stroužky česneku
zakysaná smetana
100 ml smetany na vaření
balení uzeného lososa
vyloupané krevety
sůl
pepř
Filety tresky nasolíme, opepříme a dáme do pekáče. Do mezer mezi jednotlivé filety stočíme kousky uzeného lososa (čím více tím lépe). Nakrájíme rajčata, cibuli a papriky. Zakysanou smetanu smícháme se smetanou na vaření, čtyřmi rozmáčklými stroužky česneku, opepříme. Celý pekáč zalijeme touto připravenou směsí. Na vrch dáme krevetky. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme asi 20 min. Jestli je pokrm hotový poznáme podle toho, že se ryby rozpadá. Podáváme s vařeným bramborem.
Houbové karbanátky se sýrem a čerstvou zeleninou - recept zaslala Zdenka Nosková z Jezdovic
Ingredience:
500g hub,
1cibule,
2rohlíky,
drcený kmín, sůl, pepř,
sýr cihla-150g,
hladká mouka,
strouhánka,
4 vejce.
Postup:
Cibulku na sádle osmahneme dorůžova, přidáme spařené nakrájené houby a vydusíme. Rohlíky přelejeme trochou mléka a necháme rozmočit. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Do houbové - vychladlé směsi přidáme všechny suroviny, dochutíme - sůl, pepř, kmín (petrželka). Na rozpáleném tuku, tvoříme lžící karbanátky - smažíme po obouch stranách dozlatova.
ÚTERÝ 18.10.
Závitek z vepřové kýty se slaninou a párkem, dušená rýže se slaninou - recept zaslala Dana Nikodýmová
Ingredience:
2 plátky vepřové kýty
8 plátků anglické slaniny
Francouzská hořčice
2 nožičky párků
Olej, sůl, woršestr, sádlo, cibulka, pórek, pálivá mletá paprika
Postup:
Nejdříve si uděláme marinádu – 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce woršetru a špetku pálivé papriky smícháme.
Maso naklepeme a naložíme do marinády asi na 2 hod. Párky nakrojíme na obou koncích do kříže a dáme opéct na sádlo, až se konce rozevřou.
Maso osolíme, potřeme hořčicí, posypeme jemně nakrájenou cibulkou a poklademe anglickou slaninou. Párek vložíme do podélně rozříznutého pórku a položíme na maso tak, aby konce párků přečnívaly přes maso. Uděláme závitek a převážeme jako ptáčky. Vložíme na pánvičku s rozehřátým olejem a prudce ze všech stran osmahneme. Potom mírně podlijeme a přiklopíme. Dusíme asi 40 min. Pokud je šťávy málo, přidáme ještě vývar a lehce zaprášíme hl. moukou a povaříme.
Podáváme s dušenou rýží, do které zamícháme osmaženou anglickou slaninou.
STŘEDA 19.10.
Vepřový guláš s houmami a domácím houskovým knedlíkem - recept zaslal Petr Čech z Rantířova
Ingredience:
600 g vepřového masa ( kýta bez kosti)
200g žampionů nakrájených na plátky
2 lžíce oleje
1 větší cibule nakrájená na jemnou
4 lžíce ( rovné) červené papriky
1 hovězí masox
1 stroužek česneku, rozetřený
1 litr vody
Sůl, pepř
na zahuštění použijeme hladkou mouku - 2 lžíce mouky (rovné) rozmícháme ve 200 ml vody
Postup:
Opláchnuté maso nakrájíme na kostky. Na oleji lehce osmahneme cibuli, přidámë žampiony, podusíme 7 minut a přimícháme maso, které osmahneme po všech stranách. Poté vmícháme červenou papriku a krátce povaříme, přidáme masox, česek, kečup. Směs podlijeme vodou a na mírném žáru vaříme 30 minut. Vmícháme směs na zahuštění a dusíme 20 minut. Krátce před dovařením vmícháme rezemnutou majoránku. Odstavíme. Dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s pečivem každou porci doplníme nakrájenou cibulí.
ČTVRTEK 20.10.
Znojemská roštěná, dušená rýže s jarní cibulkou - recept zaslal Petr Čech z Rantířova
Ingredience:
4 plátky roštěné – 1/2 cm silné
4 lžičky hořčice (ostré – dijon)
1 větší cibule nakrájenou na kolečka
4 lžíce oleje
1 hovězí masox
3 lžíce hladké mouky
4 kyselé znojemské okurky nakrájené na malé kostky
4 kuličky nového koření
Postup:
Plátky masa lehce neklepeme, po obvodu několikrát nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme po horní straně hořčicí. Na oleji lehce osmahneme cibuli. Vložme plátky masa a po obou stranách je osmahneme dohněda. Po té maso podlijeme 250 ml vody a dusíme 15 minut. Zaprášíme mokou, povaříme 3 minuty za stálého míchání. Přidáme okurky, masox, nové koření. Podlijeme 750 ml vody a vaříme na mírném žáru 40 minut. Občas promícháme. Odstavíme, dochutíme solí a pepřem.
PÁTEK 21.10.
Vepřové kostky s krevetami, jasmínová rýže - recept zaslala Lada Krejčová z Třeště
Na 4 porce potřebujeme:
500 g libového vepřového masa
2 stroužky česneku
3 cibule šalotky
3 lžíce rybí nebo sojové omáčky (hotové, pytlíkové)
3 jarní cibule
olej
4 lžíce hnědého cukru
3 dl ananasové štávy
250 g očištených krevet (syrových, v našich podmínkách mražených nebo uvařených)
2 lžičky najemno nakrájeného zázvoru (kořen, hlíza) nebo 1/2 lžičky sušeného
2 červené chilli papričky
Postup:
Maso nakrájíme na kostky, česnek, šalotku a jarní cibuli nakrájíme najemno a přidáme k masu. Vmícháme rybí omáčku a v této marinádě necháme maso asi 30 minut stát. Na pánev nalijeme olej a přidáme cukr, opatrně zahřejeme. Když cukr začne hnědnout, vyndáme maso z marinády a vložíme ho na pánev. Osmažíme do zlatova. Přidáme ananasovou šťávu a dusíme na mírném ohni asi 30 minut. Z chilli papriček odstraníme vnitřek a nakrájíme je najemno. Spolu se zázvorem pak přidáme do marinády. Přidáme krevety. V jiné pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme krevety s marinádou. Smažíme, dokud krevety nezmění barvu. Maso a krevety smícháme. Podáváme s rýží. Pokud použijeme vařené krevety, tak je přidáme do marinády (rozpálené na oleji) až před podáváním.