DNES VAŘÍME

 

Úterý 27. 6. 2017

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Tarator

***

1) Kuřecí prsa plněná mozzarellou, šťouchaný brambor se smetanou

 

2) Pečená vepřová plec, krupoto s cibulkou a slaninou

 

3) Špagety s pečenou zeleninou, parmazán

***

Perník s kokosem

 

Cena menu 117 Kč

 

Týdenní menu ke stažení zde

 

Festivalové menu

15.5. – 30.6. 2017

MENU I

120g Tafelspitz se zeleninou, jablečný křen, topinka

Trhanec s malinovou omáčkou (Kaiserschmarrn)

Cena menu 175 Kč

 

MENU II

150g Vídeňská roštěná, rýže nebo bramboráčky dle Vašeho výběru

Trhanec s malinovou omáčkou (Kaiserschmarrn)

Cena menu 195 Kč

 

MENU III

150g Vídeňský guláš, rýže nebo bramboráčky dle Vašeho výběru

Trhanec s malinovou omáčkou (Kaiserschmarrn)

Cena menu 175 Kč

 
Tým Radniční restaurace Vám přeje dobrou chuť.

 

více info

DNES NA ČEPU

Jiskra 10° - svrchně kvašený ALE

Dentist Wedding Ale 11° - světlé svrchně kvašené pivo

Ignác 12° - světlý ležák

Zuzana Višeň 12° -  ochucené pivo 

Pšenice 12° - svrchně kvašený speciál

Lumberjack 13° - svrchně kvašené pivo "India Pale Lager"

 

 

Pšenice 12° - svrchně kvašený speciál

 

SEDMÁ PÍPA

...

více info

Pro pravidelné zasílání týdenního menu, zde vyplňte svůj e-mail

více info

otevírací doba

Restaurace

Pondělí – Čtvrtek 10,30 - 22,00
Pátek 10,30 – 23,00
Sobota 10,30 – 22,00
Neděle 11,00 – 16,00

Pivnice

Pondělí – Čtvrtek 15,00 – 23,00
Pátek 15,00 – 24,00
Sobota 16,00 – 23,00
Neděle 16,00 – 22,00

REZERVACE tel

Tel.: +420 774 570 365

04.11.2011

Týden vítězných receptů z dovolené a cest

Přijďte ochutnat recepty čtenářů Jihlavských listů a nejlepší podpořte svým hlasem

 

V průběhu měsíců srpen a září čtenáři zasílali své dovolenkové recepty do redakce Jihlavských listů. Sešlo se jich zde několik desítek. Z nich šéfkuchař Radniční restaurace Jihlava Libor Homolka vybral šest nejlepších, které můžete v týdnu od 17. - 21. října přijít ochutnat do Radniční restaurace. Recepty jsou zařazeny do nabídky poledního menu. 

Recepty včetně rozpisu, postupu přípravy a jejich autora naleznete umístěné na www.jihlavske-listy.cz nebo na facebooku Radniční restaurace a pivovaru Jihlava. Zde od 17. října do 4. listopadu můžete hlasovat a podpořit tak svého favorita. Autoři vybraných receptů získávají možnost prohlédnout si jihlavský Radniční pivovar a ochutnat v něm i zde vařené pivo. Navíc získávají drobné ceny od Radničního pivovaru. Jsou to pan Čech z Rantířova, Dana Nikodýmová, Zdenka Nosková a Lada Krejčová z Třeště. Všem výhercům gratulujeme a ostatním děkujeme za jejich recepty!

O celkovém vítězi máte možnost rozhodnout i Vy. Výherce odměníme poukazem na konzumaci v hodnotě 500 Kč do Radniční restaurace a pivnice a navíc získá dárkové balení piva z Radničního pivovaru. 

Neváhejte a hlasujte, každý hlas se počítá!

 

PONDĚLÍ 17.10.
Zapečená treska s uzeným lososem a vařenými brambory - recept zaslala Lada Krejčová z Třeště

Na 4 porce potřebujeme:
4 filety tresky
3 rajčata
2 cibule
3 papriky
4 stroužky česneku
zakysaná smetana
100 ml smetany na vaření
balení uzeného lososa
vyloupané krevety
sůl
pepř

Filety tresky nasolíme, opepříme a dáme do pekáče. Do mezer mezi jednotlivé filety stočíme kousky uzeného lososa (čím více tím lépe). Nakrájíme rajčata, cibuli a papriky. Zakysanou smetanu smícháme se smetanou na vaření, čtyřmi rozmáčklými stroužky česneku, opepříme. Celý pekáč zalijeme touto připravenou směsí. Na vrch dáme krevetky. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme asi 20 min. Jestli je pokrm hotový poznáme podle toho, že se ryby rozpadá. Podáváme s vařeným bramborem.

 

Houbové karbanátky se sýrem a čerstvou zeleninou - recept zaslala Zdenka Nosková z Jezdovic

Ingredience:

500g hub,

1cibule,

2rohlíky,

drcený kmín, sůl, pepř,

sýr cihla-150g,

hladká mouka,

strouhánka,

4 vejce.


Postup:

Cibulku na sádle osmahneme dorůžova, přidáme spařené nakrájené houby a vydusíme. Rohlíky přelejeme trochou mléka a necháme rozmočit. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Do houbové - vychladlé směsi přidáme všechny suroviny, dochutíme - sůl, pepř, kmín (petrželka). Na rozpáleném tuku, tvoříme lžící karbanátky - smažíme po obouch stranách dozlatova.


 

ÚTERÝ 18.10.
Závitek z vepřové kýty se slaninou a párkem, dušená rýže se slaninou - recept zaslala Dana Nikodýmová

Ingredience:

2 plátky  vepřové kýty

8 plátků anglické slaniny

Francouzská hořčice

2 nožičky párků

Olej, sůl, woršestr, sádlo, cibulka, pórek, pálivá mletá paprika

 

Postup:

Nejdříve si uděláme marinádu – 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce woršetru a špetku pálivé papriky smícháme.

 Maso naklepeme a naložíme do marinády asi na 2 hod. Párky nakrojíme na obou koncích do kříže a dáme opéct na sádlo, až se konce rozevřou.

Maso  osolíme,  potřeme hořčicí, posypeme jemně nakrájenou cibulkou a poklademe anglickou slaninou. Párek vložíme do podélně rozříznutého pórku a položíme na maso tak, aby konce párků přečnívaly přes maso. Uděláme závitek a převážeme jako ptáčky. Vložíme na pánvičku s rozehřátým olejem a prudce ze všech stran osmahneme. Potom mírně  podlijeme a přiklopíme. Dusíme asi 40 min. Pokud je šťávy málo, přidáme ještě vývar a lehce zaprášíme hl. moukou a povaříme.

 Podáváme s dušenou rýží, do které zamícháme osmaženou  anglickou slaninou.


 

STŘEDA 19.10.
Vepřový guláš s houmami a domácím houskovým knedlíkem - recept zaslal Petr Čech z Rantířova

Ingredience:

600 g vepřového masa ( kýta bez kosti)

200g žampionů nakrájených na plátky

2 lžíce oleje

1 větší cibule nakrájená na jemnou

4 lžíce ( rovné) červené papriky

1 hovězí masox

1 stroužek česneku, rozetřený

1 litr vody

Sůl, pepř

na zahuštění použijeme hladkou mouku - 2 lžíce mouky (rovné) rozmícháme ve 200 ml vody

 

Postup:

Opláchnuté maso nakrájíme na kostky. Na oleji lehce osmahneme cibuli, přidámë žampiony, podusíme 7 minut a přimícháme maso, které osmahneme po všech stranách. Poté vmícháme červenou papriku a krátce povaříme, přidáme masox, česek, kečup. Směs podlijeme vodou a na mírném žáru vaříme 30 minut. Vmícháme směs na zahuštění a dusíme 20 minut. Krátce před dovařením vmícháme rezemnutou majoránku. Odstavíme. Dochutíme solí a pepřem.

Podáváme s pečivem každou porci doplníme nakrájenou cibulí.


 

ČTVRTEK 20.10.
Znojemská roštěná, dušená rýže s jarní cibulkou - recept zaslal Petr Čech z Rantířova

Ingredience:

4 plátky roštěné – 1/2 cm silné

4 lžičky hořčice (ostré – dijon)

1 větší cibule nakrájenou na kolečka

4 lžíce oleje

1 hovězí masox

3 lžíce hladké mouky

4 kyselé znojemské okurky nakrájené na malé kostky

4 kuličky nového koření

 

Postup:

Plátky masa lehce neklepeme, po obvodu několikrát nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme po horní straně hořčicí. Na oleji lehce osmahneme cibuli. Vložme plátky masa a po obou stranách je osmahneme dohněda. Po té maso podlijeme 250 ml vody a dusíme 15 minut. Zaprášíme mokou, povaříme 3 minuty za stálého míchání. Přidáme okurky, masox, nové koření. Podlijeme 750 ml vody a vaříme na mírném žáru 40 minut. Občas promícháme. Odstavíme, dochutíme solí a pepřem.


 

PÁTEK 21.10.

Vepřové kostky s krevetami, jasmínová rýže - recept zaslala Lada Krejčová z Třeště

Na 4 porce potřebujeme:

500 g libového vepřového masa

2 stroužky česneku

3 cibule šalotky

3 lžíce rybí nebo sojové omáčky (hotové, pytlíkové)

3 jarní cibule

olej

4 lžíce hnědého cukru

3 dl ananasové štávy

250 g očištených krevet (syrových, v našich podmínkách mražených nebo uvařených)

2 lžičky najemno nakrájeného zázvoru (kořen, hlíza) nebo 1/2 lžičky sušeného

 2 červené chilli papričky

 

Postup:

Maso nakrájíme na kostky, česnek, šalotku a jarní cibuli nakrájíme najemno a přidáme k masu. Vmícháme rybí omáčku a v této marinádě necháme maso asi 30 minut stát. Na pánev nalijeme olej a přidáme cukr, opatrně zahřejeme. Když cukr začne hnědnout, vyndáme maso z marinády a vložíme ho na pánev. Osmažíme do zlatova. Přidáme ananasovou šťávu a dusíme na mírném ohni asi 30 minut. Z chilli papriček odstraníme vnitřek a nakrájíme je najemno. Spolu se zázvorem pak přidáme do marinády. Přidáme krevety. V jiné pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme krevety s marinádou. Smažíme, dokud krevety nezmění barvu. Maso a krevety smícháme. Podáváme s rýží. Pokud použijeme vařené krevety, tak je přidáme do marinády (rozpálené na oleji) až před podáváním.


KALENDÁŘ AKCÍ


Obchodní prostor

Na Radniční můžete navštívit prodejnu FARMÁŘKA s nabídkou převážně lokálních potravin přímo od farmářů.

Ubytování

Hledáte ubytování blízko Radniční? Máme pro Vás několik tipů.
Kudyznudy.cz - tipy na výlet minipivovary

USPĚLI JSME:

diplom diplom diplom diplom diplom diplom diplom diplom
WiFi pokrytí ve všech prostorách Radniční.
Fabes.cz Kuželna Jihlava Kavárna Muzeum Vinove.cz Sladká vína Bocca Taga design
© 2011 Jihlavský radniční právovárečný pivovar, a.s. All rights reserved. l designed by www.TAGADESIGN.cz l programing by www.KALI.cz