DNES VAŘÍME

Polední MENU

Úterý 12. 12. 2017

 

Smetanová polévka z hlívy ústřičné

 

Focaccia se sušenými rajčaty, olivy

***

1) Hovězí pečeně na houbách, tarhoňa

 

2) Palačinka plněná kuřecími nudličkami ve smetaně

 

3) Plněný lilek kuskusem a zeleninou

***

Zakysaná smetana s kávovou omáčkou

 

Cena menu 129 Kč

 

***

 

Speciální Vánoční nabídka

 

Krémová rybí polévka

50 Kč

130g Kapří filátko ve vakuu, máslová omáčka, šafránové brambory, hrášek, mrkev

195 Kč

130g Kapr na černo se sušeným ovocem, ořechy, máslové noky

190 Kč

Creme caramel, hruška, čokoláda

90 Kč

***

Týdenní menu ke stažení zde

 

Tým Radniční restaurace Vám přeje dobrou chuť.

 

více info

DNES NA ČEPU

Ignác 12° - světlý ležák

Vánoční 13° - speciál s medem a zázvorem

Mazaný lišák ČOKOS 15° - Milk Stout 

SHA Calypso 12° - Single hop ale 

Dark side 15° -  IPA 

Strážce Galaxie 13° - APA 

 

Sedmý kohout:

Thornbridge Brewery - Abacaxi 

sour/wild ale 

více info

Pro pravidelné zasílání týdenního menu, zde vyplňte svůj e-mail

více info

otevírací doba

Restaurace

Pondělí – Čtvrtek 10,30 – 22,00
Pátek 10,30 – 23,00
Sobota 10,30 – 22,00
Neděle 11,00 – 16,00

Pivnice

Pondělí – Pátek 15,00 – 23,00
Sobota 16,00 - 23,00
Neděle ZAVŘENO

REZERVACE tel

Tel.: +420 774 570 365

04.11.2011

Týden vítězných receptů z dovolené a cest

Přijďte ochutnat recepty čtenářů Jihlavských listů a nejlepší podpořte svým hlasem

 

V průběhu měsíců srpen a září čtenáři zasílali své dovolenkové recepty do redakce Jihlavských listů. Sešlo se jich zde několik desítek. Z nich šéfkuchař Radniční restaurace Jihlava Libor Homolka vybral šest nejlepších, které můžete v týdnu od 17. - 21. října přijít ochutnat do Radniční restaurace. Recepty jsou zařazeny do nabídky poledního menu. 

Recepty včetně rozpisu, postupu přípravy a jejich autora naleznete umístěné na www.jihlavske-listy.cz nebo na facebooku Radniční restaurace a pivovaru Jihlava. Zde od 17. října do 4. listopadu můžete hlasovat a podpořit tak svého favorita. Autoři vybraných receptů získávají možnost prohlédnout si jihlavský Radniční pivovar a ochutnat v něm i zde vařené pivo. Navíc získávají drobné ceny od Radničního pivovaru. Jsou to pan Čech z Rantířova, Dana Nikodýmová, Zdenka Nosková a Lada Krejčová z Třeště. Všem výhercům gratulujeme a ostatním děkujeme za jejich recepty!

O celkovém vítězi máte možnost rozhodnout i Vy. Výherce odměníme poukazem na konzumaci v hodnotě 500 Kč do Radniční restaurace a pivnice a navíc získá dárkové balení piva z Radničního pivovaru. 

Neváhejte a hlasujte, každý hlas se počítá!

 

PONDĚLÍ 17.10.
Zapečená treska s uzeným lososem a vařenými brambory - recept zaslala Lada Krejčová z Třeště

Na 4 porce potřebujeme:
4 filety tresky
3 rajčata
2 cibule
3 papriky
4 stroužky česneku
zakysaná smetana
100 ml smetany na vaření
balení uzeného lososa
vyloupané krevety
sůl
pepř

Filety tresky nasolíme, opepříme a dáme do pekáče. Do mezer mezi jednotlivé filety stočíme kousky uzeného lososa (čím více tím lépe). Nakrájíme rajčata, cibuli a papriky. Zakysanou smetanu smícháme se smetanou na vaření, čtyřmi rozmáčklými stroužky česneku, opepříme. Celý pekáč zalijeme touto připravenou směsí. Na vrch dáme krevetky. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme asi 20 min. Jestli je pokrm hotový poznáme podle toho, že se ryby rozpadá. Podáváme s vařeným bramborem.

 

Houbové karbanátky se sýrem a čerstvou zeleninou - recept zaslala Zdenka Nosková z Jezdovic

Ingredience:

500g hub,

1cibule,

2rohlíky,

drcený kmín, sůl, pepř,

sýr cihla-150g,

hladká mouka,

strouhánka,

4 vejce.


Postup:

Cibulku na sádle osmahneme dorůžova, přidáme spařené nakrájené houby a vydusíme. Rohlíky přelejeme trochou mléka a necháme rozmočit. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Do houbové - vychladlé směsi přidáme všechny suroviny, dochutíme - sůl, pepř, kmín (petrželka). Na rozpáleném tuku, tvoříme lžící karbanátky - smažíme po obouch stranách dozlatova.


 

ÚTERÝ 18.10.
Závitek z vepřové kýty se slaninou a párkem, dušená rýže se slaninou - recept zaslala Dana Nikodýmová

Ingredience:

2 plátky  vepřové kýty

8 plátků anglické slaniny

Francouzská hořčice

2 nožičky párků

Olej, sůl, woršestr, sádlo, cibulka, pórek, pálivá mletá paprika

 

Postup:

Nejdříve si uděláme marinádu – 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce woršetru a špetku pálivé papriky smícháme.

 Maso naklepeme a naložíme do marinády asi na 2 hod. Párky nakrojíme na obou koncích do kříže a dáme opéct na sádlo, až se konce rozevřou.

Maso  osolíme,  potřeme hořčicí, posypeme jemně nakrájenou cibulkou a poklademe anglickou slaninou. Párek vložíme do podélně rozříznutého pórku a položíme na maso tak, aby konce párků přečnívaly přes maso. Uděláme závitek a převážeme jako ptáčky. Vložíme na pánvičku s rozehřátým olejem a prudce ze všech stran osmahneme. Potom mírně  podlijeme a přiklopíme. Dusíme asi 40 min. Pokud je šťávy málo, přidáme ještě vývar a lehce zaprášíme hl. moukou a povaříme.

 Podáváme s dušenou rýží, do které zamícháme osmaženou  anglickou slaninou.


 

STŘEDA 19.10.
Vepřový guláš s houmami a domácím houskovým knedlíkem - recept zaslal Petr Čech z Rantířova

Ingredience:

600 g vepřového masa ( kýta bez kosti)

200g žampionů nakrájených na plátky

2 lžíce oleje

1 větší cibule nakrájená na jemnou

4 lžíce ( rovné) červené papriky

1 hovězí masox

1 stroužek česneku, rozetřený

1 litr vody

Sůl, pepř

na zahuštění použijeme hladkou mouku - 2 lžíce mouky (rovné) rozmícháme ve 200 ml vody

 

Postup:

Opláchnuté maso nakrájíme na kostky. Na oleji lehce osmahneme cibuli, přidámë žampiony, podusíme 7 minut a přimícháme maso, které osmahneme po všech stranách. Poté vmícháme červenou papriku a krátce povaříme, přidáme masox, česek, kečup. Směs podlijeme vodou a na mírném žáru vaříme 30 minut. Vmícháme směs na zahuštění a dusíme 20 minut. Krátce před dovařením vmícháme rezemnutou majoránku. Odstavíme. Dochutíme solí a pepřem.

Podáváme s pečivem každou porci doplníme nakrájenou cibulí.


 

ČTVRTEK 20.10.
Znojemská roštěná, dušená rýže s jarní cibulkou - recept zaslal Petr Čech z Rantířova

Ingredience:

4 plátky roštěné – 1/2 cm silné

4 lžičky hořčice (ostré – dijon)

1 větší cibule nakrájenou na kolečka

4 lžíce oleje

1 hovězí masox

3 lžíce hladké mouky

4 kyselé znojemské okurky nakrájené na malé kostky

4 kuličky nového koření

 

Postup:

Plátky masa lehce neklepeme, po obvodu několikrát nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme po horní straně hořčicí. Na oleji lehce osmahneme cibuli. Vložme plátky masa a po obou stranách je osmahneme dohněda. Po té maso podlijeme 250 ml vody a dusíme 15 minut. Zaprášíme mokou, povaříme 3 minuty za stálého míchání. Přidáme okurky, masox, nové koření. Podlijeme 750 ml vody a vaříme na mírném žáru 40 minut. Občas promícháme. Odstavíme, dochutíme solí a pepřem.


 

PÁTEK 21.10.

Vepřové kostky s krevetami, jasmínová rýže - recept zaslala Lada Krejčová z Třeště

Na 4 porce potřebujeme:

500 g libového vepřového masa

2 stroužky česneku

3 cibule šalotky

3 lžíce rybí nebo sojové omáčky (hotové, pytlíkové)

3 jarní cibule

olej

4 lžíce hnědého cukru

3 dl ananasové štávy

250 g očištených krevet (syrových, v našich podmínkách mražených nebo uvařených)

2 lžičky najemno nakrájeného zázvoru (kořen, hlíza) nebo 1/2 lžičky sušeného

 2 červené chilli papričky

 

Postup:

Maso nakrájíme na kostky, česnek, šalotku a jarní cibuli nakrájíme najemno a přidáme k masu. Vmícháme rybí omáčku a v této marinádě necháme maso asi 30 minut stát. Na pánev nalijeme olej a přidáme cukr, opatrně zahřejeme. Když cukr začne hnědnout, vyndáme maso z marinády a vložíme ho na pánev. Osmažíme do zlatova. Přidáme ananasovou šťávu a dusíme na mírném ohni asi 30 minut. Z chilli papriček odstraníme vnitřek a nakrájíme je najemno. Spolu se zázvorem pak přidáme do marinády. Přidáme krevety. V jiné pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme krevety s marinádou. Smažíme, dokud krevety nezmění barvu. Maso a krevety smícháme. Podáváme s rýží. Pokud použijeme vařené krevety, tak je přidáme do marinády (rozpálené na oleji) až před podáváním.


KALENDÁŘ AKCÍ


Obchodní prostor

Na Radniční můžete navštívit prodejnu FARMÁŘKA s nabídkou převážně lokálních potravin přímo od farmářů.

Ubytování

Hledáte ubytování blízko Radniční? Máme pro Vás několik tipů.
Kudyznudy.cz - tipy na výlet minipivovary

USPĚLI JSME:

diplom diplom diplom diplom diplom diplom diplom diplom
WiFi pokrytí ve všech prostorách Radniční.
Fabes.cz Kuželna Jihlava Kavárna Muzeum Vinove.cz Sladká vína Bocca Taga design
© 2011 Jihlavský radniční právovárečný pivovar, a.s. All rights reserved. l designed by www.TAGADESIGN.cz l programing by www.KALI.cz